Språk/Language

Dagsutfkykter

Några mils resa hit eller dit kan det vara värt att åka. Ni kan bo hos oss och göra mysiga dagsutfykter runt om i Småland och Blekinge.

Här nämner vi några exempel, men det finns mycket mer...

Kalmar

En timmes körväg och ni kommer till Kalmar, Kalmar Slott och havet.
En promenad bland de gamla kvarteren nära slottet och se de små söta trähusen och sen ha pic-nic uppe vid slottets kanoner - har varit tradition i vår familj i många år. Kalmar har ett charmigt centrum där det finns flera restauranger och mysiga butiker. Bada i havet utan att ta sig till Öland går också bra. Det finns flera badplatser!
Läs mer på www.kalmar.se - klicka på Turism

Öland

Några minuter till tar det att passera bron till Öland. Det kan dock vara långa köer en solig sommardag. Så vill ni åka och ha en lång dag på Öland och inte en lång dag i bilkö...så är det bra att åka tidigt!

Ön har mycket att erbjuda. Härliga sandstränder finns på flera ställen och en promenad i Borgholm för den som gillar shopping. Gallerier och mysiga butiker. Öländska kroppkakor är en klassiker.

Läs mer på www.olandsturist.se

Karlskrona

På ca  45 minuter kommer ni till Karlskrona med hav och klippiga stränder, Marinmuseum, Barnens Gård, Lekland eller Skärgårdsturer... Det finns att välja på!

Läs mer på http://www.karlskrona.se/sv/VisitKarlskrona/Se--Gora/

Astrid Lindgrens Värld

I Vimmerby ligger drygt två timmars körväg norrut och blir semesterns äventyr för de mindre barnen. En värld där barnens sagofigurer från Astrids böcker blir mer verkliga...

Läs mer på www.alv.se

Växjö

4o minuter österut ligger residensstaden Växjö.
Här finns Emigranthuset, Smålands Museum, Kronobergs Slottruin och Smålands mesta shopping...

Läs mer på http://www.vaxjo-co.se/

Linnés Råshult

Carl von Linnés födelseplats och Sveriges tionde kulturreservat.
Läs mer på http://www.linnesrashult.se/